Багатофункціональний спортмайданчик 112 школи - дітям району Брав участь

Доданий
14.05.2021
Номер
16
Школа

В районі 12 кварталу практично немає, де займатися спортом. 112 школа відкрита для зайнять спортом для усіх бажаючих. Ціль проекту – відновити майданчик для зайнять волейболом, міні-футболом, гандболом, бадмінтоном та фізкультурою як під час шкільних уроків (для учнів школи), так і після уроків для усіх бажаючих жителів району, особливо, маленьких дітей.

Автор проєкту
Бюджет
499 044 грн
Розрахунок бюджету
Теги
спортивний майданчик, діти
Район
Шевченківський
Адреса
вул. Солідарна, 4, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Суворова Вероника Олексіївна

Проблема

Зараз, в час, коли мешканці міст відчувають дефіцит руху, який прикро впливає на здоров’я, дуже важливо створювати умови для достатньої фізичної активності. Особливо важливо подбати про фізичний розвиток дітей. Сьогодні учні школи не мають необхідної кількості облаштованих майданчиків для фізичних вправ і зайнять фізкультурою та спортом на свіжому повітрі. В школі оновлене тільки одне футбольне поле, на якому не можуть повноцінно одночасно проводити урок навіть учні одного класу (програма зайнять для хлопчиків та дівчат має різні напрямки)
Наразі на шкільному подвір’ї розташоване старе обладнання часів СССР, якісних майданчиків для зайнять чимось, окрім футболу, фактично нема. Передбачений ще за часи будівництва школи волейбольний майданчик зараз має нови стойки для волейбольної сітки, втім не може використовуватись, бо не має якісного покриття, да і малечи всіеї округи у футбол грати ніде. Зруйнований та травмонебезпечний асфальт на ньому не підходить для зайнять та ігор.

Мета проєкту

Мета проекту – відновити майданчик для зайнять волейболом, міні-футболом, гандболом, бадмінтоном та фізкультурою в цілому, як під час шкільних уроків для учнів школи), так і після уроків для усіх бажаючих жителів району).. Проект спрямований на те, щоб створити комфортні умови для зайнять фізкультурою та спортом для дітей та дорослих нашого району в передбаченому та підготованому для цього місці.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

На вищевказаній локації розміром 17х9м ми пропонуємо
Демонтувати старе асфальтне покриття,
В котлован висотою від 10 до 30 см засипати шлак та відсів, встановити бордюри.
Уложити покриття з гумової питки або штучної трави для зайнять фізкультурою та спортом на вулиці,
Встановити додаткове обладнання ( ворота для міні-футболу, придбати сітку для волейболу). Поруч з майданчиком встановити спортивне обладнання: турніки, лабіринт, спорттренажер типу "Ліана",
Таким чином майданчик стане багатофункціональним та зможе активно використовуватись для зайнять не тільки волейболом, але й фізкультурою, гімнастикою, кроссфітом, бадмінтоном, міні-футболом та іншими видами спорту, на які є великий попит в жителів району.
Необхідно також зробити пішохідну доріжку з боку житлових будинків на шкільний майданчик, розміром 20х1,2метрів, матеріали – гумова або тротуарна плитка, асфальт, бордюр.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

жителі 12 кварталу, селища "Корея", учні 112 та 119 школ

Ключові показники оцінки результату

Кількість бажаючих займатися фізкультурою, спортом, активними іграми – волейболом, міні-футболом, бадмінтоном тощо на сучасному комфортному майданчику виросте в багато разів. Наслідками цього стане оздоровлення учнів школи та жителів району, та відмова від поганих звичок на користь фізичного розвитку.

Ризики у реалізації

Подорожчання матеріалів та робіт, спалах епідемії

Інформація про співфінансування

немає

Чи є у вас конфлікт інтересів

ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради