Сучасні комп’ютери для СШ № 11 та СШ № 108 Самарського району Брав участь

Доданий
25.05.2021
Номер
54
Школа

Проєкт передбачає створення в СШ №11, 108 нових комп’ютерних класів. Це дасть можливість учням наших шкіл навчатися на сучасному обладнанні з використанням новітніх ІКТ, бути інформаційно компетентними. А вчителям – виховувати конкурентно-спроможних випускників, володіючих сучасними ІТ-технологіями та якісно надавати освітні послуги під час дистанційного навчання.

Автор проєкту
Бюджет
480 568 грн
Розрахунок бюджету
Теги
школа
Район
Самарський
Адреса
вул. Станіславського, 12, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Бондаренко Наталя Леонідівна
Олійник Олег Миколайович

Проблема

В діючих кабінетах ІКТ більшість комп’ютерів технічно і морально застарілі, що унеможливлює встановлення сучасних комп’ютерних програм, вивчення яких передбачено Державним стандартом базової та повної середньої освіти. Відсутність сучасних комп’ютерів не дозволяє повною мірою надавати якісні освітні послуги у галузі інформаційних технологій.

Мета проєкту

Забезпечити дітям шкіл № 11 та 108 навчання за допомогою IT-технологій, створити умови щодо безпечного корисного, цікавого та сучасного розвитку учасників освітнього процесу .

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Створити в СШ № 11, 108 нові комп’ютерні класи. Придбання вказаного обладнання дасть змогу учням вивчати нові технології, як належить це робити у ХXІ сторіччі та по європейським екологічним стандартам.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Для кого цей проєкт
- учні СЗШ № 11,108 (600 дітей);
- педагоги закладів освіти (65 осіб);
- батьки учнів, як рівноправні учасники освітнього процесу;

Ключові показники оцінки результату

У 2021-2022 н.р. у 2-11 класах шкіл № 11 та 108 буде навчатися 600 учнів. Середня навантаженість на 1 персональний комп’ютер складає 25 чоловік, що не відповідає санітарним нормам та повністю скасовує поняття «персональний». Середня наповнюваність учнів у класах 30 не дає можливості самостійної роботи дітям, так як проводиться навчання у 2-ох комп’ютерних класах на 20 робочих місцях.
Додаткові комп'ютерні класи у цих закладах дадуть змогу забезпечити 100% учнів персональними заняттями за комп’ютерами.

Ризики у реалізації

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу: недостатнє фінансування, інфляція, відмова профільного департаменту від реалізації проекту.

Інформація про співфінансування

Немає

Чи є у вас конфлікт інтересів

Ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

Так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради