Безбар'єрний пішохідний перехід та велопереїзд біля зупинки Парк Новокадацький. Брав участь

Доданий
28.02.2017
Номер
1094
Благоустрій та інфраструктура

В 2012 році було реконструйовано вул. Набережну Заводську, але при цьому не відремонтували перехід через вулицю біля зупинки Парк Новокадацький, яким щодня користуються сотні мешканців району.
Цим проектом пропонується відремонтувати перехід біля зупинки Парк Новокадацький, враховуючи потреби мало мобільних людей та добавити вело переїзд.

Автор проєкту
Валентин
Валентин Безух
Бюджет
120 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Новокодацький

Опис

Мета проекту

Відновити покриття пішохідної доріжки, зробити її доступною для маломобілних людей, та з'єднати двори жилого масиву з новою велосмугою.

Проблема

Пішохідна доріжка до переходу через вулицю Набережна Заводська знаходиться у погоному стані: частина її заасфальтована і вже має значні пошкодження, частина вкрита старими плитами, які роз'їхались, пониження бордюру виконано не в повному обсязі. Все це ускладнює користування доріжкою
В той же час проїзжі частини навколо доріжки відремонтовано, планується організація велосмуги по Набережній і було б доцільно з'эднати двори з цією велосмугою.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Для рішення проблеми пропонується:
Відновити покриття пішохідної доріжки.
Понизити бордюрний камінь в місцях прилягання доріжки до проїзжої частини.
Створити велодоріжку для безпечного виїзду з дворів на Набережну та нову велосмугу.
Покриття велодоріжки та пішохідної частини пропонується виконати з асфальтобетону в один рівень. Це дасть змогу зекономити на матеріалах та роботі.

Для кого цей проект

Даною пішохідною доріжкою вже користуються сотні людей щодня.
Після відновлення покриття та впровадження рішень для безбар'єрного руху, користування доріжкою стане більш безпечнішим та доступнішим.
Водночас створення велодоріжки спростить переїзд вулиці дорослим велосипедистам та дітям, сполучивши двори з новою велодоріжкою.

План заходів з реалізації проекту

1. Розробка детального проекту.
2. Демонтування старого покриття.
3. Пониження бордюрного каменю.
4. Монтування нового покриття
5. Нанесення розмітки та встановлення дорожніх знаків.

Ключові показники оцінки результату проекту

Створення безперервної велодоріжки та безпечних велопереїздів з дворів житлового масиву до новї доріжки буде сприяти інтенсивнішому користуванню велосипедом як серед дорослих так і дітей.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Демонтаж та монтаж нового покриття бажано робити в стислі терміни, щоб мінімізувати незручності пішоходів котрі щодня користуются доріжкою.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ