Сучасна освіта обирає здоровий спосіб життя На реалізації

Доданий
23.02.2017
Номер
955
Спорт

Будівництво спортивного майданчика на базі Вальдорфського НВК.

Автор проєкту
Олександр
Олександр Шульгін
Бюджет
598 160 грн
Розрахунок бюджету
Район
Центральний

Опис

Співавтори

Ксенія Яненко

Мета проекту

Для формування здорового способу життя, попередження гіподинамії, розвитку інтересу до занять фізичною культурою та спорту серед всіх учасників освітнього процесу обладнання спортивного майданчика спортивним інвентарем та безпечним покриттям.

Проблема

Вальдорфський НВК відкрито 1995 року. В закладі навчається 397 учнів та вихованців віком від 4-х до 18-ти років. Серед яких 93 дитини з багатодітних сімей, 7 дітей-інвалідів, 2 дитини зі статусом переселенців, 3 дитини з малозабезпечених сімей, 6 дітей, батьки яких брали участь в АТО. На сьогоднішній день в школі в холодну пору року учні займаються в коридорі закладу. В теплу пору року заняття проводяться на шкільному спортмайданчику, побудованому батьками в 1999 році,який не відповідає стандартним розмірам та має травмонебезпечне асфальтове покриття.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Саме спортивний майданчик це місце зустрічі друзів. Під час гри встановлюються взаємовідносини та дружні стосунки: між учнями нашого закладу та учнями партнерської школи з Німеччини, які щорічно приїздять в Україну в рамках мовної практики; серед дорослих, які навчаються на семінарі вальдорфських вчителів на базі нашого закладу; під час спортивних заходів, які проводяться в школі; організації Всеукраїнського фестивалю серед вальдорфських шкіл України. Проект спрямований на залучення дітей до занять спортом та популяризацію здорового способу життя. Цінність цього проекту в тому, що учні школи зможуть активно проводити вільний час вибираючи спортивну гру з волейболу, бадмінтону або волейболу, та заняття фізичної культури на свіжому повітрі за відсутністю спортивної зали.

Для кого цей проект

Проект створений для учнів, вчителів, батьків закладу; учнів вальдорфських шкіл України; вчителів Дніпропетровської області та України, які проходять курси підвищення кваліфікації; учасників обласних, українських та міжнародних семінарів; партнерів Німеччини з питань освіти у вальдорфській школі.

План заходів з реалізації проекту

1. Демонтаж асфальту.
2. Обрізка аварійних дерев.
3. Підготовчі роботи.
4. Укладання бетону з армуванням.
5. Облаштування огорожі.
6. Монтаж спортивного обладнання
7. Укладання гумового покриття.
8. Вивіз сміття.

Ключові показники оцінки результату проекту

Охоплення дітей всіх вікових груп школи та гостей з України та Німеччини на сучасному та безпечному спортивному майданчику для фізичного розвитку на свіжому повітрі.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Бажано провести реалізацію цього проекту в липні- серпні місяці, коли діти в школі будуть на канікулах, що буде дуже зручно для сторін, які безпосередньо залучені до проекту. Ризики можуть бути у разі різкого падіння гривні і підвищення цін виробником.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ