Library Hall для громади Дніпра у Центральній бібліотеці Брав участь

Доданий
20.08.2018
Номер
196
Культура та туризм

Центральна бібліотека у середмісті Дніпра є загальновизнаним майданчиком для проведення заходів культурологічного, мистецького, громадського спрямування.Це єдиний у місті загальнодоступний заклад культури. Лекційний зал бібліотеки вміщує до 150 відвідувачів,але його стан не відповідає сучасним вимогам.Пропонується виконати ремонт приміщення та облаштувати його сучасним обладнанням.

Автор проєкту
Олександр
Олександр Ошега
Бюджет
849 798 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, інновації, неформальна освіта
Район
Шевченківський
Адреса
вул. Воскресенська (Леніна), 23, Дніпро

Опис

Співавтори

Ольга Рєпіна,
Олена Мірошніченко

Мета проекту

Громада міста отримає сучасне, технічно модерново обладнане приміщення для отримання знань, навичок, життєво важливої інформації, проведення змістовного дозвілля. А місто – гідний майданчик для зустрічей населення з представнеиками міської влади, з гостями Дніпра. Крім того, відвідувачі лекційного залу матимуть змогу використовувати до багате зібрання книг Центральної бібліотеки.

Проблема

Гострою проблемою міста є відсутність достатньої кількості загальнодоступних, упорядкованих місць для спілкування громади. Велика кількість HABів, загалом не доступна для більшості мешканців Дніпра з причин високої орендної плати або необхідності оплати вартості відвідування, до якої включено обов’язкове замовлення їжі та напоїв. Вільне, безкоштовне відвідування заходів в лекційному залі Центральної бібліотеки зробить доступним якісне, культурне дозвілля для всіх дніпрян. Але цей громадський майданчик повинен бути естетично привабливим та забезпечений сучасними технічними засобами. Вирішення цієї проблеми актуальна для громадських організацій, молодіжних об’єднань, творчих осередків, клубів за інтересами, об’єднань національних меншин, тимчасово переміщених осіб та учасників АТО.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Пропонується: ремонт залу (шпаклювання та фарбувавання стін), художній розпис стін та балок, монтаж кріплень для встановлення картинної галереї, її підсвічування, придбання та встановлення нових, сучасних стільців, установки для книжкових та предметних інсталяцій, технічних відео та аудіо засобів (мультимедійної дошки, мікрофонів, колонок, ноутбуку), фортепіано для створення комфортного середовища при проведенні літературно-музичних, мистецьких, громадських заходів у Library Hall.

Для кого цей проект

Користуватися Library Hall безкоштовно, без обмеження зможуть всі верстви населення міста та його гості.

Ключові показники оцінки результату проекту

Соціальним результатом реалізації проекту стане збільшення відвідування населення культурних заходів та підвищення загальнокультурного та освітнього рівня дніпрян.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Економічні обставини: підвищення цін на обладнання, затримка в проведенні процедур закупівель в системі ProZorro.

Приклади (кейси схожих рішень)

Smart Book Room на Криворізькій
https://adm.dniprorada.gov.ua/projects/archive/94/show/236

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпро?

Так.
так

План заходів з реалізації проекту

1. Проведення процедури закупівлі на виконання дизайн-проекту, поточного ремонту, закупівлі обладнання та технічних засобів
2. Виконання ремонтних робіт
3. Придбання обладнання та технічних засобів
4. Установка обладнання та технічних засобів
5. Розробка плану заходів
6. Рекламна кампанія Library Hall
7. Відкриття Library Hall

Інформація про співфінансування

відсутнє

Я, не є посадовою особою

Ні.
Я, не є посадовою особою

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради