ІСТОРИЧНІ БУДІВЛІ - ОКРАСА ДНІПРА Відхилений остаточно

Доданий
04.06.2020
Номер
132
Благоустрій та інфраструктура

Будинок катеринославської інтелігенції – історична будівля, яка включена до найпопулярніших туристичних маршрутів міста. Проте, навколо неї дорога розбита вщент, мають місце ''бездонні'' провалини. Крім того, проблеми з відведенням дощової води призводять до поступового руйнування цієї пам’ятки архітектури. Пропоную, провести роботи з відновлення тротуарного покриття навколо цієї знакової будівлі.

Автор проєкту
Олеся
Олеся Федоренко
Бюджет
177 426 грн
Розрахунок бюджету
Теги
двір, благоустрій, культура, туризм
Район
Шевченківський
Адреса
вул. Старокозацька (Комсомольська), 33, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

Дніпро робить серйозні кроки у напрямку активного розвитку як туристичного міста. І коли туристи приїздять до міста, їх цікавить усе, пов'язане з історією та легендами цієї місцевості.
Такі міста, як Львів та Одеса, активно цим користуються, ніжно піклуючись про історичні будівлі та складаючи захоплюючі їх описи.
Одним з найпопулярніших туристичних маршрутів Дніпра є прогулянка історичним центром міста з зупинками біля будинків з годинниками.
Серед інших яскраво виділяється Будинок катеринославської інтелігенції. Ця триповерхова будівля є чудовим прикладом модерну та привертає увагу глядача вишуканим фасадом фіолетового кольору з вигнутими лініями і еркерними виступами.
Однак, варто перевести погляд в арку, що проходить через будівлю, і тебе охоплюють змішані почуття смутку та розчарування: дорога розбита вщент, мають місце провалини.
Крім того, дощова вода з прилеглих територій збігається в арку будинку та, накопичуючись, призводить до поступового руйнування цієї пам’ятки архітектури

Мета проєкту

Метою проекту є збереження об'єкту, що є культурною спадщиною Дніпра, та повернення йому гідного зовнішнього вигляду. І як наслідок, підвищення туристичної привабливості міста та зменшення факторів, що негативно впливають на його імідж.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Спираючись на висновки Управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради (доведені до відома Департаменту інноваційного розвитку ДМР з листом від 27.08.2019 № 12/6-42) щодо незадовільного стану окремих елементів, пов’язаних із зазначеним об’єктом культурної спадщини, та з огляду на відсутність заперечень з боку Управління щодо проведення робіт з ремонту дорожнього покриття навколо будівлі, з метою повернення Будинку інтелігенції гідного зовнішнього вигляду та збереження його цілісності, пропоную відновити тротуарне покриття навколо пам’ятки архітектури шляхом укладання тротуарної плитки.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Мешканці міста та його гості

Ключові показники оцінки результату

Збереження цілісності архітектурної пам’ятки місцевого значення (шляхом відведення руйнівних потоків дощової води) та відновлення її презентабельного вигляду (за рахунок заміни тротуарного покриття навколо неї) матиме соціальний та економічний ефект, зокрема:
- створення позитивного іміджу Дніпра, як туристичного міста,
- надходження до бюджету міста за рахунок розвитку туризму,
- економія коштів міста - здійснення превентивних заходів щодо збереження пам’ятки архітектури потребує менших витрат, ніж її реставрація.

Ризики у реалізації

Зміна курсу валют

Інформація про співфінансування

-

Чи є у вас конфлікт інтересів

Ні

Ви посадова особа?

Ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

Так

Співавтори

Копачевська Мирослава Анатоліївна

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради