СКЕЙТ-РОЛЛЕР-ПАРК 12 кварталу Реалізований

Доданий
24.05.2020
Номер
60
Спортивні та дитячі майданчики

Нове покриття на існуючих спортмайданчиках та прилеглих територіях, встановлення обмежувальних гірок. Простій в створенні і обслуговуванні скейт-парк/роллердром надаст можливість проводити час у активних іграх, кататися на скейтах, роликах, самокатах на упорядкованому майданчику, який повинен стати культурним центром району 12 кварталу, усучаснити район.

Автор проєкту
Бюджет
999 840 грн
Розрахунок бюджету
Теги
спортивний майданчик, діти, двір, благоустрій
Район
Шевченківський
Адреса
вул. Інженерна, 4, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

Дана занедбана територія - колишні сусідні невеликі майданчики знаходиться у центрі великого двору будинків Інженерна 4-6, Гладкова 27-29-31 - центральної частини 12 кварталу. Вони були зроблений у 70-ті роки минулого століття. Майданчики взагалі не сьогодні не використовуються, хоч в окрузі немає міст, де діти можуть займатися активними рухливими іграми та спортом. Сьогодні любителі роликів вимушені кататися на проїжджій частині по периметру кварталу, або вдовж домів, де іздять автомобілі, бо там розташовані заасфальтовані автодороги, що небезпечно для життя і здоров'я дітей. Компексна паркова зона відсутня. Стадіони в окрузі вісутні.

Мета проєкту

Усучаснення зруйнованих територій, які не використовуються, проте знаходяться у центрі двора багатоповерхових будинків, з метою створення комплексних зон комфортного відпочинку жителів, дітей і дорослих, активного та цікавого проведення досугу у віддалених районах міста, де немає парків, спортивної та розважальної інфраструктри.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Заасфальтувати дрібнозірнистим асфальтом два майданчика - для підлітків та для малюків, які полюбляють кататися на самокатах, скейтах роліках, реконструювати доріжку між нимі. На великому майданчику встановити обладнання: гірки для розгону та уловлювання та гребень. Передбачається також встановлення 3х лавок для перевзування та відпочинку.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

мешканці району 12, 2 кварталів, Кореї, территории вулиць Краснопільска та Кротова. Результатами цього проекту зможуть користуватися усі бажаючи, діти та дорослі, які люблять кататися на роликах, ськейтах самокатах, грати у спортивні ігри, а також для мам, татусів, бабусь та дідусів, які супроводжують малечу на прогулянках та зможуть комфортно відпочити на лавках в приємній цивілізованій і усучасненій обстановці, поки діти будуть зайняті на майданчику.

Ключові показники оцінки результату

Короткотривалі результати:
заняття дітей активними іграми створює сприятливу атмосферу для фізичного і психічного здоров'я, можливість спільних занять всією сім'єю на одній території, розташованій близько до будинку, допоможе підтримувати хороші стосунки в сім'ях гарні відносини з друзями по майданчику, буде відволікати від дурних звичок. Факт перетворення занедбаного з часів СРСР майданчика надихне жителів дбайливо відноситися до територій місць мешкання і далі їх упорядковувати.
Проект є соціально направленим на фізичне та культурне виховання мешканців мікрорайона, їхнє оздоровлення, охоплення цікавим змістовним досугом,
Довготривалі результати:
збільшення тривалості життя і якості життя жителів через оздоровлення і занепад пристрасті до шкідливих звичок, зміцнення родин.

Ризики у реалізації

Подорожчання матеріалів та робіт, спалах епідемії

Інформація про співфінансування

оновлення мешканцямі існуючих огорож, озеленення

Чи є у вас конфлікт інтересів

немає

Ви посадова особа?

ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

так

Співавтори

Бочарова Тетяна Сергіївна

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради