Створення у місті мережі комунальних приймальних пунктів відходів як вторинної сировини Відхилений

Доданий
27.02.2017
Номер
1032
Благоустрій та інфраструктура

Проектом передбачається встановлення і організація роботи 8 стаціонарних комунальних приймальних пунктів відходів як вторинної сировини по одному на території кожного з адміністративних районів міста Дніпра.

Автор проєкту
Єлисей
Єлисей Горьков
Бюджет
199 928 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Метою проекту є організація системи заготівлі відходів як вторинної сировини у місті, що дозволить забезпечити раціональне використання природних ресурсів, знизити негативний вплив певних видів небезпечних відходів на довкілля.
Цілями проекту також є налагодження системи приймання відходів як вторинної сировини у населення, суб’єктів господарювання шляхом введення на ринок відходів як вторинної сировини оператора комунальної форми власності.

Проблема

Нагальною проблемою є недостатня культура і розуміння актуальності питань правильного поводження з відходами мешканців міста, які викидають сміття в непередбачені для цього місця, наносячи шкоду санітарному стану міста.
Крім того, у місті велика кількість мешканців, які перебувають за межею бідності та потребують додаткового доходу.
Вирішення проблеми збирання вторсировини тільки за рахунок позабюджетних джерел фінансування є неможливим. Для створення повноцінної системи централізованого збирання відходів як вторинної сировини необхідно залучення коштів міського бюджету.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Проектом передбачається встановлення і організація роботи 8 стаціонарних комунальних приймальних пунктів по одному на території кожного з районів міста.

Повноваженнями з реалізації проекту доцільно наділити Комунальне підприємство «Дніпроековторресурс», що відповідає предмету його господарської діяльності.

З метою економії бюджетних коштів доцільно використати демонтовані кіоски, ларьки, що знаходяться на збереженні на спецмайданчику, власник яких протягом одного місяця не вжив заходів, пов’язаних з поверненням йому цих споруд.

Прийнята вторинна сировина має бути реалізовані з метою здійснення її переробки.

З часом кількість приймальних пунктів можна збільшити, ввівши й пересувні павільйони.

Поступово проект має перейти на самоокупну форму. Частина зібраної вторинної сировини може безоплатно передаватися для потреб АТО.

У подальшому повноваження з реалізації проекту можуть бути передані суб’єкту господарювання приватного сектору на конкурсних засадах.

Для кого цей проект

Усі мешканці міста та суб’єкти господарювання, у яких утворюються відходи як вторинна сировина чи перебуває на їх території.
Переважно - це малозахищені верстви населення, особи похилого віку, пенсіонери, особи без визначеного місця проживання, соціально небайдужі мешканці.

Ключові показники оцінки результату проекту

1. Зменшення відходів як вторинної сировини на звалищах.
2. Унеможливлення використання зворотної скляної тари для фальсифікації алкогольної продукції.
3. Економія виробничих потужностей
4. Встановлення виробничих зв’язків між суб’єктами господарювання.
5. Створення додаткових робочих місць.
6. Поліпшення санітарного стану міста.
7. Зростання доходів населення від здачі відходів як вторинної сировини.
8. Інформованість про приймальні пункти, що діють на території міста.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Зростання цін на паливно-мастильні матеріали та оренду.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ