"Любити свій край-- любити Україну"- виїзний пленер для учнів дитячих художніх шкіл та студій Брав участь

Доданий
27.02.2017
Номер
1060
Культура та туризм

Кожен рік в рамках учбового процесу навчальна практика «Пленер» для учнів художніх шкіл зазвичай проходить у межах міста в червні місяці.
Пропонується вивезти дітей за місто, щоб отримати певні практичні навички з малювання навколишнього середовища для подальшого вдосконалення своєї образотворчої майстерності.

Автор проєкту
Анастасія
Анастасія Ровенська
Бюджет
199 850 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Основною метою проекту є розширення діапазону сприйняття учнями оточуючого світу, пізнання краси живої природи: від найпростіших її форм до зображення краєвидів.
Визначена мета навчальної літньої практики обумовлює формування у молоді міста патріотичного ставлення до неповторної краси рідного краю, збереження його екології, використання естетичних вражень у витворах мистецтва.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Здійснений проект з навчальної практики «Пленер» дасть можливість учням отримати нові джерела натхнення, ознайомитись з мальовничими краєвидами нашого краю.
Під час пленеру учні збирають матеріал для роботи над композицією, вивчають об'єкти живої природи, особливості роботи у пейзажному жанрі,
пізнають засоби передачі великого простору, цілісності сприйняття предметів, розвивають просторове мислення, спостережливість, зорову пам'ять.
Оволодіння технікою малювання з натури надає учням унікальну систему знань, з якої складається професійна діяльність майбутнього художника, виникають імпульси до самостійної художньої творчості.
По завершенню пленеру проект передбачає організувати виставку учнів ДДХШ№1 «Любити свій край – любити Україну». За результатами виставки кращі малюнки можуть прикрасити інтер'єри шкіл, лікарень, військових шпиталів, будинків для літніх людей.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ