Універсальний стадіон для дітей та дорослих с. Старі Чаплі, Самарського району Брав участь

Доданий
21.02.2017
Номер
902
Спорт

Будівництво універсального компактного стадіону (22*11 м.) на території ОСН «Старі Чаплі» Самарського району (м. Дніпро), в якому проживають 1500 людей, створення єдиного організованого простору для фізичної культури та популяризації активних видів спорту серед дітей та дорослих ж\м Придніпровський. Візуалізація ідеї додається.

Автор проєкту
Неллі
Неллі Королюк
Бюджет
548 027 грн
Розрахунок бюджету
Район
Самарський

Опис

Мета проекту

Основні цілі:
1. Організація простору для фізичної активності та безпечного дозвілля дітей
2. Залучення дорослого населення до фізичної активності
3. Створення єдиного спортивно-розважального комплексу (разом із існуючим майданчиком для малечі) для всіх вікових груп.
Результатом стане створення безпечного, активного, універсального дозвілля для дітей всіх вікових груп та дорослих, що поживають в старій частині ж\м Придніпровський (с. Старі Чаплі).

Проблема

Вирішенням питань облаштування дитячих та спортивних майданчиків в приватному секторі ніколи не надавалося пріоритетного значення, тому для величезних кварталів приватних забудов залишались проблемними такі важливі соціальні питання як дозвілля та фізичне здоров’я малих та дорослих жителів. Найближчий стадіон, що знаходиться в 1.5 кілометрах від кварталу, незручний для дітей із-за занадто завеликих розмірів для дворових команд.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Універсальний стадіон функціонально придатний для футболу, баскетболу, волейболу, тенісу, а також проведення змагань збудь-яких спортивних ігор. Компактні розміри (11*22*3 м.) запропонованого варіанту стадіону забезпечують можливість грати як дворовим командам, так і батькам з дітьми самостійно. Це ідеально відповідає культурно-розважальним потребам мешканців приватних секторів. Покриття стадіону не обмежує у виборі ігор, звісно, окрім хокею 
Його розташування - осторонь від проїжджих шляхів, максимально убезпечує дітей від травматизму по необережності та від вдихання пилу ґрунтових доріг.
Реалізація цього проекту вирішить одразу питання безпечного, активного, універсального дозвілля дітей всіх вікових груп та дорослих, що поживають на зазначеній та прилеглих територіях.

Для кого цей проект

ОСН «Теркомітет с. Старі Чаплі» нараховує 1542 мешканців, майже 500 з них – діти різних вікових категорій. Територія ОСН межує із с.Чаплі та масивом багатоповерхівок, то ж і їх мешканці матимуть можливість користуватися запропонованим стадіоном.

План заходів з реалізації проекту

Задля реалізації проекту необхідно виконати наступні роботи:
1. Підготовка твердої основи з бетону
2. Придбання та укладка покриття-резинова крихта (10 мм.)
3. Нанесення розмітки
4. Придбання та монтаж конструкції: ворота футбольні з баскетбольним щитом (розміри: 3*0,96*2,6 м.) Монтаж футбольних воріт із баскетбольним щитом
5. Придбання та монтаж огородження-сітка (товщина прута 5 мм., ширина секції 2,5 м., висота 3 м.), калитка – ширина 1 м., висота - 2 м., стовпчики, кріплення, тощо


Ключові показники оцінки результату проекту

Основним наслідком реалізації проекту по будівництву універсального стадіону стане, насамперед, залучення дітей та дорослих до активного дозвілля. Сучасність та універсальність комплексу здатні створити можливість стовідсоткового залучення дітей усіх вікових груп та їх батьків.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Підвищена цікавість малечі, яка може втручатися та заважати на етапі монтажу конструкції :-)

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ