Безпечний шлях до спортивної школи - запорука виховання фізично-культурного суспільства. Брав участь

Доданий
23.02.2017
Номер
944
Енергозбереження

Пропоную встановити автономну систему вуличного освітлення із застосуванням світлодіодних технологій та відновлюваних джерел енергії: LED-світильників, опор та сонячних батарей українського виробництва. Система автономного освітлення (САО) необхідна для освітлення дороги прибрежної зони вулиці Марашала Малиновського, де повністю відсутнє вуличне освітлення.

Автор проєкту
Надія
Надія Пущенко
Бюджет
195 713 грн
Розрахунок бюджету
Район
Амур-Нижньодніпровський

Опис

Мета проекту

Освітлення прибережної зони - дороги 500м від колишнього магазина "Нептун" до залізної сходинки за територією спортшколи (території нижної дороги вулиці Маршала Малиновського в районі будинків 17-19). Безпека руху дітей до навчального закладу після занять.

Проблема

СДЮСШОР №1 розташована на прибережній смузі, де взагалі немає вуличного освітлення через відсутність лінії. В осінньо-зимовий період діти йдуть на заняття та після їх закінчення в повній темряві, що є небезпечним для їх здоров'я та життя.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

В даному рішенні використано встановлення авономного вуличного освітлення з використанням сонячних батарей. Наприклад, аналогом 30Вт світлодіодного світильника є стандартний світильник вуличного освітлення типу ЖКУ, РКУ з лампою ДРЛ 125 або ДНаТ 70.Стандартні ж світильники в рамках потреб освітлення необхідної території за місяць експлуатації використають 225000В (5 світильників з лампами по 125 Вт). Автономне вуличне освітлення знімає питання витрат на електропостачання.

Для кого цей проект

Цей проект по вирішенню проблеми безпечності шляху до спортивної школи. Через відсутність освітлення на набережній дорозі вулиці Маршала Малиновського більшість спортсменів вимушені повертатись додому у темряві, що несе загрозу життю і здоров'ю не тільки вихованцям школи, її працівникам та батькам учнів, але і мешканцям житлового масиву. Після реалізації проекту всі відвідувачі спортивної школи, а також мешканці житлового масиву Сонячний зможуть у вечірні години проходити без загрози для здоров'я та життя по набережній вулиці Малиновського.

План заходів з реалізації проекту

- закупівля та встановлення світлодіодних автономнх світильників в комплекті з металевими опорами.

Ключові показники оцінки результату проекту

- економія енергоресурсів;
-назавжди знімає питання пов'язане зі сплатою та подорожчанням електроенергії;
- автономний режим роботи освітлення відрізку вулиці в темну пору доби (до 8 годин);
- безпека руху дітей;
- для системи освітлення непотрібно прокладка лінії електропередач і відповідно отримання всіляких дозволів.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Подорожчання матеріалів