DX-station - майданчик для скейтбордингу, ВМХ, ролерспорту, скутерінгу, паркуру та скелелазіння. Брав участь

Доданий
23.02.2017
Номер
956
Спорт

Перший у місті майданчик для занять 6 популярними, молодіжними видами спорту: скейтбордингом, ВМХ, ролерспортом, скутерінгом, паркуром та скелелазінням. Складається із бетонного скейт-майданчику, болдерінгової стінки (скелелазіння) та паркур-майданчику.

Автор проєкту
Бюджет
599 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Співавтори

Дніпропетровська асоціація екстремальних видів спорту

Мета проекту

Надати вільний простір для тренувань, обміну досвідом та спілкування молоді міста, що захоплюється зазначеними видами спорту. Надати умови для розвитку спортсменів та федерацій міста, які представляють нові Олімпійські види спорту. Створити умови для розвитку масової фізичної культури через популярні види активного дозвілля та спорту.

Проблема

В світі стрімко розвиваються молодіжні, «екстремальні» види спорту та дозвілля. Завдяки величезній популярності деякі з них включено до програми Олімпійських ігор (сноубординг, скелелазіння, скейтбординг та ВМХ), Всесвітніх та Азіатських ігор (роликовий спорт, спідскейтінг, ролеркей). Наше місто не має умов для занять цими видами спорту, незважаючи на величезну кількість прихільників та перспективи розвитку.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Дніпропетровська асоціація екстремальних видів спорту пропонує реалізувати проект першого комплексного майданчику для скейтбордингу, ВМХ, ролерспорту, скутерінгу, паркуру та скелелазіння як перший крок на шляху створення можливостей для розвитку нових, сучасних, популярних видів спорту та активного дозвілля. Ролерспорт, скейтбординг такі ж види активного дозвілля, як льодові коньки, сноуборд і гірськи лижі. Багаторічний досвід інших міст доводить, що створення якісної та доступної інфраструктури для таких видів спорту та дозвілля дозволяє залучити до занять тисячи містян різного віку, статі та соціального сатусу.

Для кого цей проект

Цільова аудіторія цього проекту - мешканці міста від 4 до 50+. Ролерспорт, скейтбординг такі ж види активного дозвілля, як льодові коньки, сноуборд і гірськи лижі. Як відомо, опанувати та отримувати задоволення від них можуть всі бажаючи, будь-якого віку, статі та рівня фізичної підготовки. Паркур та скелелазіння більш популярні серед школярів та студентської молоді.

План заходів з реалізації проекту

Обговорення та узгодження проекту представниками міських організацій скейтбордингу, ВМХ, ролерспорту, скутерінгу, паркуру та скелелазіння.
Проектування, експертиза, роботи із будівництва об’єкту.

Ключові показники оцінки результату проекту

З початку функціонування майданчику збільшення кількості дітей та підлітків що займаються зазначеними видами спорту до 300 відсотків за сезон. Організація та проведення спортивних заходів на майданчику (змагань, майстер-класів, показових виступів) до 10-15 на рік. Зростання майстерності спортсменів та формування міських команд для участі у чемпіонатах України, Європи.

Приклади (кейси) схожих рішень

За кордоном, вважається, що вуличний спорт, це найкраща альтернатива шкідливим звичкам, деструктивним та асоціальним захопленням сучасної молоді. Скейт-парків у містах Європи та Америки безліч, а самі цікаві приваблюють розмірами, якістю, дизайном та складністю фігур сотні тисяч молодих людей зі всього світу. В Україні все більше міст які створюють доступні об’єкти для сучасних видів спорту: Київ 20, Харків 6, Львів 5, Запоріжжя 5, Хорол 5, Кривий Ріг 6, Камянське 1, Павлоград 1 будується.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ