Сучасне подвір'я будинків Кольська 19, 21, Електрична 25,27 Відхилений

Доданий
21.07.2017
Номер
153
Благоустрій та інфраструктура

Проект передбачає озеленення двору будинків та прибудинкової території. В проекті передбачено висадку частини вічнозелених дерев та кущів в т. ч. на дитячому майданчику. Плануємо завезти чорнозем. В будинку дуже багато літніх людей, яким потрібне свіже повітря, а також на дитячому майданчику багато дітей. Також хочемо побудувати спортивний майданчик (баскетбол, мини футбол).

Автор проєкту
Сергій
Сергій Кошовий
Бюджет
993 786 грн
Розрахунок бюджету
Район
Самарський

Опис

Співавтори

Мушкет Леонід, Сагайдак Виктор

Мета проекту

Осучаснення та озеленення подвір'я будинків з населенням 650 чоловік та прилеглої території, відновлення покрову грунту, будівля спортивної площадки (баскетбол, мини футбол) з огорожею

Проблема

Забудова району проводилась в 1954 року в ж/м Придніпровськ. Після цього озеленення подвір'я не проводилось. При здачі будинків впорядкування прибудинкової території проведено недбало, озеленення не проведено. Все це погіршує стан району, не покритий рослинністю грунт видувається вітром, піском заноситься асфальтування та внутрішньо квартальні дороги. Дерева сухі та небезпечні для здоров'я (пух тополів) .

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Є місце, де була сушка білизни, яку ми хочемо розширити і зробити спортивну площадку (баскетбол, мини футбол) з огорожею висотою 4м та розміром 12х24 метри з резино-пластиковим покриттям.
Висадити в дворі та прилеглій території дерева, кущі. Відновити газони з автоматичним поливом. Викорчувати старі дерева. Завезти чорнозем для зменшення ерозії ґрунту. Провести омолодження дерев прибудинкової території.
Обладнати входи в будинки металевими конструкціями з полікарбонатним покриттям зі зливом, а також обладнати оригінальними лавками. Дитячий майданчик обладнати декоративною огорожею висотою 1 метр. Біля будинків та на підході огородити зелену зону декоративною огорожею.
Біля другого під'їзду будинку Кольська 19 обладнати місце для тимчасового відстою транспорту.

Для кого цей проект

Більш ніж 650 людей ,які проживають в 4 будинках, їх родичі, близькі, друзі, колеги по роботі та інші мешканці ж/м Придніпровська, які мешкають в цьому районі та гості.

Ключові показники оцінки результату проекту

Віднова довіри до чинної адміністрації міста. Покращення умов існування та відпочинку для 300 квартир(сімей), які отримають вільний доступ до спортивного майданчика та зеленої зони. Більше 180 дітей зможуть підвищити фізичну підготовку. Понад 100 пенсіонерів зможуть дихати чистішим повітрям. Загальна озеленення зможе поліпшити настрій всіх мешканців навколо двору.