Техніка - молоді Брав участь

Доданий
21.07.2017
Номер
158
Освіта

Оновлення матеріально-технічної бази гуртків робототехніки, електроніки та мікропроцесорної техніки, астрономії та ІТ Міської станції юних техніків. Оснащення навчальних лабораторій Астрономічного клубу «Прямуй за Сонцем!» Міської станції юних техніків сучасними верстатами, технікою, новими приладами та матеріалами, устаткуванням і наочностями.

Автор проєкту
Ольга
Ольга Шибка
Бюджет
196 198 грн
Розрахунок бюджету
Район
Самарський

Опис

Співавтори

Шибка Григорій Іванович

Мета проекту

Оновлення матеріально-технічної бази гуртків робототехніки, електроніки та мікропроцесорної техніки, астрономії та ІТ МіськСЮТ. Оснащення навчальних лабораторій сучасними верстатами, технікою, новими приладами та матеріалами, устаткуванням і наочностями.

Проблема

Попит батьків на проведення занять з робототехніки для дітей самого різного віку зараз реалізований лише дорогими комерційними установами та фірмами. Місто ж не може їм майже нічого запропонувати. Для дітей житлового масиву Придніпровський окрім технічних гуртків Астроклубу МіськСЮТ іншої можливості реалізувати свої права на отримання якісної технічної позашкільної освіти не існує. Самовизначення та самореалізація підлітків на заняттях технічних гуртків повинна мати якісне, сучасне та безпечне матеріально-технічне підґрунтя.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Попит батьків на проведення занять з робототехніки для дітей самого різного віку зараз реалізований лише дорогими комерційними установами та фірмами. Для ж/м Придніпровський окрім технічних гуртків Астроклубу Міської станції юних техніків іншої можливості реалізувати свої права на отримання якісної технічної позашкільної освіти не існує. Самовизначення та самореалізація підлітків на заняттях технічних гуртків повинна мати якісне, сучасне та безпечне матеріально-технічне підґрунтя.

Для кого цей проект

В результатах реалізації даного проекту зацікавлені всі мешканці нашого міста, всі вікові групи та жителі всіх районів міста.
Громада міста відчуває величезну нестачу закладів та установ, що можуть забезпечити дітям та підліткам змістовне дозвілля, за умов що це буде безкоштовне, доступне за проїздом, розвиваюче та сучасне дозвілля.
Підліткова та молодіжна спільнота міста потребує некомерційних майданчиків для реалізації власних науково-технічних проектів та проведення зустрічей для спілкування та обміну досвідом.

Ключові показники оцінки результату проекту

Економічні: громада міста отримає нових фахівців.
Соціальні: оновлення матеріально-технічної бази гуртків приверне до них увагу підліткової аудиторії, яка зараз віддає перевагу віртуальному спілкуванню в соціальних мережах.
Іміджеві: місто отримає сучасні гуртки технічного напряму, в яких підлітки зможуть опановувати нові технології.
Інноваційні: реалізація проекту дозволить створити сучасний центр STEM-освіти.
Педагогічні: громада міста отримає сучасний оновлений комунальний позашкільний навчальний заклад науково-технічного напряму
Міжнародні: можливе залучення до співпраці із освітянською спільнотою міста корпорації Intel в рамках ініціатив зі створення та роботи наукових проектних лабораторій для школярів - STEАM-центрів Intel

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Серед основних ризиків реалізації проекту можна виділити певну невизначеність системи фінансування діяльності позашкільних закладів міста і їхню підпорядкованість.
Також реалізацію будь-яких освітніх проектів в позашкіллі знищує залишковий принцип виділення коштів на життєзабезпечення позашкільних навчальних закладів.

Приклади (кейси схожих рішень)

1. Досвід реалізації проектів професійної навігації дітей
http://www.polymedia.ru/upload/2016/Polymedia_STEM.pdf
2. Організація STEM- лабораторії для школярів та студентів
http://xn--c1arjr.xn--p1ai/ob-mpgu/struktura/faculties/institut-fiziki/detskiy-universitet-mpgu/stem-tsentr/
3. Проект зі створення та роботи наукових проектних лабораторій для школярів - STEM-центрів Intel в рамках ініціатив корпорації Intel в Росії та під егідою Всеросійського Фестивалю науки.
http://stemcentre.ru/position
4. Центр молодіжної інноваційної творчості http://sovetov.su/news/510_v_engelse_otkrili_Centr_molodezhnogo_innovacionnogo_tvorchestva.html

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ