Звичайне життя незвичайних людей Брав участь

Доданий
21.07.2017
Номер
170
Освіта

Проблема людей, що мають обмежені можливості, складається не в тому, що вони не можуть бачити, чути або говорити, а в тому, що вони позбавляються можливості спілкування з однолітками, відокремлюються від справ та інтересів, притаманних їх віку. Соціально адаптуватися таким людям допоможе цей проект, завдяки якому можна отримати необхідні життєві навички.

Автор проєкту
Світлана
Світлана Соловей
Бюджет
199 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Центральний

Опис

Мета проекту

Створення необхідних умов для розвитку особистості дітей та молоді з особливими потребами, подолання їх соціальної ізоляції завдяки використостанню сучасних інформаційних технологій.

Проблема

В клубі за місцем мешкання «Ровесник», де вже протягом року займаються діти та молодь з особливими потребами, недостатні технічні можливості, необхідні для імплементації інноваційних програм, що підвищать рівень розвитку таких вихованців та допоможуть отримувати навички для соціальної адаптації в суспільстві.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Забезпечити клуб за місцем мешкання «Ровесник», на базі якого проводяться заняття щодо соціалізації дітей та молоді з особливими потребами, необхідними технічними засобами навчання.

Для кого цей проект

Проект розрахований на дітей та молодь від 5 до 35 років, що мають фізичні та розумові вади

Ключові показники оцінки результату проекту

Соціальний :
Реалізація даного проекту допоможе соціалізуватися дітям та молоді з вадами здоров’я та розвитку:
- отримати навички роботи на комп’ютерах, що надасть їм можливість підготуватись до отримання майбутньої професії (в тому числі дистанційно) та в подальшому знайти роботу (в тому числі в Інтернет – просторі) в межах своїх функціональних та інтелектуальних можливостей;
- формувати навичок міжособистісного спілкування; подолати бар’єри спілкування, зменшити дефіцит спілкування;
- знайти друзів серед здорових однолітків.
Здорові діти дізнаються більше про проблеми їх однолітків, що мають особливі потреби, та навчаться бути толерантними та співучасними до вирішення таких проблем.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ