Перетворимо непривабливі квадрати під деревами на квітучі міні-клумби Відхилений

Доданий
22.07.2017
Номер
205
Навколишнє середовище

Озеленення пристовбурних ділянок дерев вздовж центральних проспектів Дніпра невибагливими квітами, типовими для України (чорнобривці, настурції, петунії тощо).
Маю надію, що проект стане початком системного озеленення всіх поки що невкритих рослинністю ділянок нашого улюбленого міста

Автор проєкту
Оксана
Оксана Курдюмова
Бюджет
195 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Зробити Дніпро квітучим містом-садом з великою кількістю невибагливих типових для України квітів, які б прикрашали всі райони міста.

Проблема

Незважаючи на те, що в Дніпрі приділяється багато уваги озелененню, а деякі вулиці та куточки міста - це його справжня окраса та гордість (насамперед Січеславська набережна та центральна частина пр. Гагаріна), на мою думку, в місті є проблема, вирішення якої потребує негайної уваги. А саме: наше місто навіть в центральних районах потерпає від великої кількості невкритих рослинністю (травою чи квітами) ділянок землі, а також ділянок, вкритих бур'яном. Ці ділянки землі не тільки непривабливо виглядають та дуже часто стають сміттєзбірниками, а ще й є причиною великої кількості пилу та бруду через ерозійні процеси, які в них відбуваються.
Маю надію, що цей проект стане першим кроком на шляху системного озеленення всіх поки що занедбаних ділянок землі.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Пропонується розпочати створення міні-клумб з пристовбурних ділянок дерев (на першому етапі 1000 дерев) уздовж центральних проспектів Дніпра - Д.Яворницького, О.Поля, Гагаріна та Слобожанського.
Для цього маємо зробити наступне:
1) зняти верхній неродючий шар землі з пристовбурних квадратів та заповнити їх придатним для розвитку квітів грунтом;
2) на початку травня посадити насіння чорнобривців, настурції, петунії, портулаку тощо (спеціалісти мають вирішити, де та які саме квіти будуть себе краще почувати;
3) поливати залежно від погоди, але не рідше двох разів на тиждень;
4) насолоджуватися красою квітучих міні-клумб упродовж всього літа до кінця вересня :-)

Обгрунтуванням є досвід європейських міст, що потопають у квітах та зелені та вражають чистотою.

Для кого цей проект

Для всіх мешканців та гостей нашого чудового міста, а також для майбутніх поколінь, яким ми передамо квітуче гарне чисте комфортне для життя місто.

Ключові показники оцінки результату проекту

1) Екологічні - зменшення забрудненності нашого міста пилом та брудом, які виникають внаслідок ерозії невкритої рослинністю землі.
2) Естетичні - природня краса та чистота, яких так бракує мешканцям міста.

Крім того, сподіваюсь на додатковий просвітницько-виховальний результат - краса квітучих клумб під деревами не дозволить людям кидати на них недопалки та інший непотріб, а простота створення цієї краси надихне на створення чогось подібного в своїх дворах та вулицях.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Насамперед це необїідність регулярного поливу квітів у спекотну погоду.

Приклади (кейси схожих рішень)

В Дніпрі озеленення пристовбурних ділянок квітами створено на вул. Костомарівській перед Коледжем технологій та дизайну та на розі Костомарівської та.Воскресенської перед кількома магазинами.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ