Музичні інструменти та обладнання для концертної програми « ПАРАД ОРКЕСТРІВ» Реалізований

Доданий
07.07.2017
Номер
24
Культура та туризм

Проект придбання сучасного обладнання і музичних інструментів для концертної програми «Парад оркестрів», яка існує майже двадцять років у «ДДМШ №6 ім.В.І. Скуратовського». Для розвитку програми та долучення до оркестрового музикування більшої кількості дітей необхідно суттєво оновити музичний інструментарій та апаратуру. Батьки талановитих дітей не в змозі придбати дорогі музичні інструменти.

Автор проєкту
Володимир
Володимир Марховський
Бюджет
199 078 грн
Розрахунок бюджету
Район
Чечелівський
Адреса
вулиця Робоча, 87, Чечелівський район, Дніпро́

Опис

Мета проекту

Проект спрямований на те, щоб через створення оптимальних та комфортних умов шляхом придбання нових музичних інструменті і апаратури, запровадження нових сучасних технологій та обладнань розвивати творчість дітей та молоді в напрямку професійного та аматорського музикування.
- підтримка дитячого колективного музичення, яке формує у дітей навички і прийоми ансамблевої і оркестрової гри, відродження любительського музичення в м.Дніпро;
- залучення до навчання дітей пільгових категорій.

Проблема

Двадцять років тому за ініціативою творчих колективів ДДМШ №6 була започаткована концертна програма «Парад оркестрів» за участю естрадно-симфонічного оркестру М. Рожко, оркестру народних інструментів А. Коритного та джаз-оркестру В. Марховського. Програма постійний учасник святкування Дня міста, неодноразово показана слухачам в театрі ім.Горького, театрі ім.Т.Шевченко, здобула широку популярність серед професіоналів і любителів музики. Оркестри стали лауреатами міських, обласних, Всеукраїнських, Міжнародних фестивалів. Незмінним залишилися високий професійний рівень, талановиті педагоги-диригенти, їх оригінальні аранжування, написані спеціально для оркестрів, творче натхнення юних виконавців. Для продовження існування та розвитку оркестри потребують сучасної апаратури та нових музичних інструментів. Реалізація проекту надасть можливість залучення до активного творчого життя всіх вікових категорій мешканців міста: дітей, людей старшого віку, любителів «живої» оркестрової музики.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Проект передбачає забезпечення технічних умов для організації занять, репетицій, проведення творчих заходів концертної програми «Парад оркестрів».
Придбання необхідного сучасного обладнання, та музичних інструментів для естрадно симфонічного, народного та джаз оркестрів.
Придбання обладнання та музичних інструментів дозволять в подальшому розвивати програму «Парад оркестрів» та залучити більше дітей до участі в ній.

Для кого цей проект

Проект створюється першу чергу для дітей, що навчаються в музичних школах міста, для музичної громадськісті, шанувальників академічного, естрадного, джазового музичного мистецтва.
Очікуваними результатами реалізації проекту є створення якісної системи надання послуг для змістовного дозвілля дітей, розширення їх кількості, забезпечення доступності до них всіх громадян міста, які зацікавлені в цих послугах. Реалізація проекту дозволить покращити якість роботи дитячих творчих колективів та проведення концертних виступів на високопрофесійному рівні.

Ключові показники оцінки результату проекту

1.Буде створено сучаний музично- естетичний простір для розвитку талановитих дітей міста та наповнено
2. Нове обладнання та нові музичні інструменти дозволять суттєво змінити якість навчання дітей в оркестрах та рівень виконання концертних програм.
3. Проект отримає широкий резонанс серед громадськості, зросте попит на можливість брати участь в різних видах музичної діяльності, пропагувати музичну культуру та імідж міста, яке підтримує аматорське та професійне оркестрове музикування.

Все це дасть змогу:
• створити умови для творчого розвитку молодого покоління
• зміцнити матеріально-технічну базу оркестрів
• збільшити контингент учасників оркестрів
• забезпечити доступність навчання пільговим категоріям громадян

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Відсутність фінансування.
Збільшення вартості на музичні інструменти та обладнання, що закладена у бюджет.