Придбання покриття для проведення міських фестивалів бойових мистецтв Реалізований

Доданий
14.07.2017
Номер
48
Спорт

У Дніпрі регулярно проводяться фестивалі бойових мистецтв і єдиноборств на майданчиках міста. У фестивалях беруть участь команди спортивних федерацій міста, а також клуби черлідингу і танців. У Дніпрі представлено понад 20 видів бойових мистецтв. Зараз для проведення фестивалів доводиться використовувати покриття зі школи таеквондо. Зняття покриття не дає школі можливість проводити тренування.

Автор проєкту
Ігор
Ігор Снітівкер
Бюджет
77 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Козакова, 12, Соборний район, Дніпро́

Опис

Мета проекту

Полегшити проведення показових виступів бойових мистецтв і єдиноборств міста без шкоди для тренувального процесу з метою популяризації спорту та здорового способу життя, а також проведення видовищних і пізнавальних спортивних заходів для мешканців і відвідувачів міста.

Проблема

Для проведення показових виступів необхідно покриття (мати для занять єдиноборствами). Це покриття потрібно привезти, зібрати, розкласти, виступити, розібрати і вивезти. З логістикою немає проблем - є проблеми з самим покриттям. Покриття лежить в залі, де займаються люди. Якщо забирати покриття, зриваються тренування, підготовка до змагань, іноді самі змагання.
На жаль, сьогодні для показових виступів використовується тільки покриття (мати для занять єдиноборствами) з МСДЮСШОР таеквондо (вул. Херсонська, 3).

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Купівля спеціального покриття (мати для єдиноборств) для проведення показових виступів на майданчиках міста Дніпро дасть можливість проводити велику кількість заходів з метою популяризації спорту та здорового способу життя.
Пропонується придбання спеціального покриття (мати для єдиноборств) розміром 1х1 метр завтовшки 30 мм в кількості 100 штук (площа покриття 100 квадратних метрів), матеріал покриття - EVA (етіленвінілацетат). Цей матеріал дозволяє матам для єдиноборств бути одночасно м'якими, пружними, і в той же час досить жорсткими. Мати з матеріалу EVA (етіленвінілацетат) довговічні, що дозволяє використовувати їх багато років.
Товщина 30 мм є оптимальною.

Для кого цей проект

Проект розрахований на мешканців і відвідувачів міста, для всіх, хто цікавиться спортом і здоровим способом життя.
Показові виступи дають дорослим і дітям можливість побачити всі види бойових мистецтв і єдиноборств і зробити свій вибір, чим займатися, а також відразу ж познайомитися з тренером і задати питання тим, хто вже займається.
Крім того, показові виступи - це свято і яскраве видовище!

Ключові показники оцінки результату проекту

- Збільшення кількості міських заходів за календарний рік.
- Збільшення кількості дорослих і дітей, що займаються бойовими мистецтвами і єдиноборствами в місті.
- Залучення більшої кількості видів бойових мистецтв і єдиноборств для участі в показових виступах.
- Поліпшення якості підготовки учасників в показових виступах.
- Відсутність перешкод для тренувального процесу таеквондо в спортивній школі.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Для занять таеквондо, карате, рукопашним боєм і т.д. досить покриття товщиною 20-25 мм., але для занять дзюдо, айкідо, самбо, боротьбою це покриття є травматичним, оскільки воно тонке і жорстке. Для цих видів єдиноборств підходить покриття товщиною 30 мм., і воно ідентичне стаціонарному покриттю татамі, яке має товщину 40 мм.

Приклади (кейси схожих рішень)

В Україні чимало федерацій бойових мистецтв мають покриття (мати для занять єдиноборствами) для виступів або використовують для виступів то покриття, на якому тренуються щодня. Як правило, це максимум 48 квадратних метрів.
За кордоном чимало прикладів наявності власного покриття великого розміру. В Амстердамі, Нідерланди, союз бойових мистецтв купив мати для занять єдиноборствами понад 300 квадратних метрів для показових виступів. У Німеччині федерація Айкідо має власне покриття для виступів. У Франції національна федерація Айкідо має покриття (мати для занять єдиноборствами) понад 400 квадратних метрів.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ