Новий погляд у вікно КПНЗ "Станція юних техніків" ДМР Брав участь

Доданий
17.07.2017
Номер
59
Енергозбереження

Будівля, у якій знаходиться комунальний позашкільний навчальний заклад «Станція юних техніків» Дніпровської міської ради введено у експлуатацію у 1945 році. Цей проект передбачає заміну фізично зношених дерев'яних вікон, що були встановлені під час будівництва «СЮТ», енергозберігаючими металопластиковими вікнами у лабораторіях, коридорах та сходовій клітині закладу.

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Мізіченко
Бюджет
440 117 грн
Розрахунок бюджету
Район
Новокодацький

Опис

Співавтори

Павлішина Любов Миколаївна

Мета проекту

Проект має на меті:
• створення комфортних умов для навчання дітей та праці педагогів;
• зменшення витрат енергоресурсів для забезпечення належного температурного режиму у навчальному закладі.

Проблема

За 72 роки експлуатації дерев'яні вікна стали непридатними для подальшого використання. Вони розсохлися, місцями спорохніли, втратили свою геометрію, елементи коробок почали викривлятися, що призвело до заклинювання окремих стулок та фрамуг. Майже 70% фурнітури для закривання вікон та гвинтових стяжок, що з'єднують зовнішні та внутрішні стулки, вийшли з ладу. В результаті у вікнах та місцях примикання їх до зовнішніх стін з'явилися щілини шириною від 3 до 15 мм. Всі ці дефекти сприяють активному відтоку тепла з приміщень «СЮТ», унеможливлюють відкривання вікон для провітрювання та миття їх із зовнішньої сторони. Враховуючи, що фізично зношені вікна займають близько 70% площі зовнішніх стін коридорів втрати тепла через них в окремі періоди сягають до 90 відсотків, що призводить до значних витрат бюджетних коштів на оплату енергоресурсів для підтримання температурного режиму відповідно до санітарних норм.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для успішного вирішення проблеми пропонується замінити старі дерев'яні вікна новими енергозберігаючими металопластиковими вікнами. При цьому віконні блоки мають відповідати наступним вимогам:
• профільна система - п'ятикамерна;
• склопакет - 32 мм 4і-10-4-10-4і (два енергозберігаючих скла );
• за показником приведеного опору теплопередачі відноситись класу А1, згідно ДСТУ Б В.2.6-23:2009 «Блоки віконні та дверні. Загальні технічні умови».
Це дозволить знизити втрати тепла на 65-70 відсотків у холодні періоди року, зменшити нагрівання приміщень літом, покращити естетичний вигляд будівлі КПНЗ «СЮТ» ДМР, створити затишні та комфортні умови для учнів і працівників навчального закладу.

Для кого цей проект

Це 690 учнів та майже 23 педагогів і працівників, які під час навчально-виховного процесу перебувають у будівлі «СЮТ» і будуть навчатися та працювати в комфортних умовах. Це батьки вихованців, які будуть впевнені, що їх діти навчаються в належних умовах.

Ключові показники оцінки результату проекту

Успішна реалізація проекту дозволить зекономити бюджетні кошти, що витрачаються на придбання енергоресурсів для підтримання належного температурного режиму у приміщеннях КПНЗ «СЮТ» ДМР.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Основними ризиками, що можуть завадити успішній реалізації проекту є:
• різке падіння курсу гривні;
• підвищення цін на вікна виробниками.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ