Вчимо мову у сучасному кабінеті української мови та літератури Реалізований

Доданий
10.08.2018
Номер
161
Освіта

У російськомовному місті створення умов для комфортного вивчення дітьми української мови та літератури з використанням сучасних технологій є надзвичайно актуальним.
Проект створений на підтримку Указу Президента України №156/2018
"Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України"

Автор проєкту
Бюджет
189 600 грн
Розрахунок бюджету
Теги
школа, інновації, неформальна освіта
Район
Чечелівський
Адреса
вул. Робоча, 64, Дніпро

Опис

Співавтори

немає

Мета проекту

Забезпечити учнів КЗО СШ №6 ДМР можливістю вивчати українську мову та літературу у комфортних умовах з використанням сучасних технологій.
Підтримка державницької ініціативи Президента України, що викладена у Указі №156/2018 "Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України".

Проблема

Меблі в кабінеті української мови та літератури (каб.16) КЗО СШ №6 ДМР повністю зношені, жодного разу меблі і обладнання в кабінет не закуповувалися за кошти бюджету, фінансування ремонту класу і оновлення меблів та обладнання відбувається виключно за кошти батьків.
Минулого навчального року батьками профінансовано придбання шаф і косметичний ремонт приміщення. Можливості оновити парти, стільці та придбати інтерактивну дошку у батьків немає, але це конче необхідні речі для організації учбового процесу у сучасній школі.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Закупити якісні антисколіозні парти та стільці з товстими металевими каркасами, це дасть можливість на кілька років зняти питання постійних ремонтів меблів та забезпечить учням комфорт під час учбового процесу.
Встановлення великої інтерактивної дошки з проектором забезпечить викладачам можливість використовувати найсучасніші методи роботи, що, безумовно, вплине на якість освітнього процесу загалом.

Для кого цей проект

Проект розроблений для учнів та викладачів КЗО СШ №6 ДМР.

Ключові показники оцінки результату проекту

Місто Дніпро переважно російськомовне, то ж для просування провідної ролі української мови у суспільстві, процес її вивчення повинен бути максимально комфортним і цікавим. Отже основним об'єктивним показником результативності проекту стане покращення результатів ЗНО з української мови і літератури у випускників школи. Суб'єктивно ж результатом проекту повинно стати підвищення престижу предметів "Українська мова" та "Українська література", розширення сфер вжитку учнями української мови вдома, на вулиці, будь-де.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Валютні ризики можуть спричинити подорожчання частини обладнання імпортного виробництва.

Приклади (кейси схожих рішень)

Більшість шкіл є комунальними закладами освіти, які фінансуються з місцевого бюджету, тобто запрпоноване у проекті рішення є нормою передбаченою Законом.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпро?

Так.
Так

План заходів з реалізації проекту

1 Організація закупки меблів і обладнання через систему PROZORRO.
2 Оплата.
3 Встановлення меблів і обладнання.

Інформація про співфінансування

Співфінансування відсутнє.

Я, не є посадовою особою

Так.
Так

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради