Ролледром та багатофункціональний спортивний майданчик на 12 кварталі Реалізований

Доданий
02.08.2018
Номер
38
Спорт

Цей проект надасть можливість дітям та молоді займатися спортом на теріторії біля своєї оселі. Зручний, комфортний і сучасний ролледром в поєднанні зі спортивним майданчиком (міні-футбол, баскетбол, настольний теніс, волейбол, др) забезпечить цікавий, енергійний відпочинок для справжніх любителів спорту та просто бажаючих гарно і весело провести час разом із сім’єю чи в колі своїх друзів.

Автор проєкту
Бюджет
981 000 грн
Розрахунок бюджету
Теги
спортивний майданчик
Район
Шевченківський
Адреса
просп. Богдана Хмельницького (Героїв Сталінграда), 111, Дніпро

Опис

Співавтори

Суворова Тетяна Вікторівна

Мета проекту

Зміцнення нації, та розвиток спорту у місті.

Проблема

В даний час дуже багато молоді обирають невірний шлях в майбутньому лише тому, що в молодому віці вони не мали змоги самовдосконалення. У районі є багато кафе, кіосків, магазинів, торгових точок, де продаються алкогольні напої на винос та тютюнові вироби, що призводить до проявів нездорового способу життя
Поряд з цим, у мешканців, які проживають у віддалених районах міста не завжди є можливість відвідувати вказані майданчики з різних причин. Одним з таких мікрорайонів є 12 квартал, де практично відсутня будь-яка доступна спортивна та соціальна інфраструктура (спортивні та дитячі ігрові майданчики).
Тому створення такої зони являється загальною необхідністю та потребою для мешканців мікрорайону різного віку - дітей, підлітків, дорослих.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Плануємо заасфальтувати та створити умови для катання на роліках для дітей та дорослих, на спортивному майданчику будуть розміщені міні-футбольне поле, 2 столи для настільного тенісу, стойки для гри у баскетбол і волейбол. Проект передбачає місця для глядачів, освітлення.
Реалізація запропонованого проекту буде стимулювати заняття спортом та фізичною культурою мешканців мікрорайону, вирішує проблему обмеженого доступу до можливості задоволення своїх соціальних та культурних потреб у корисному відпочинку та популяризації здорового способу життя.

Для кого цей проект

Результатами реалізації проекту зможуть користуватись сім’ї з дітьми, підлітки та мешканці різних вікових категорій мікрорайону.

Ключові показники оцінки результату проекту

Короткотривалі результати: проект є соціально направленим на фізичне та культурне виховання мешканців мікрорайона, їхнє оздоровлення, охоплення цікавим змістовним досугом, високу якість їхнього життя у вихідні дні, свята, канікули, увечері після роботи та навчання.
Екологічна направленість – зменшення бруду і сміття, саме зараз цей необлаштованний майданчик перетворився на сміттєзвалище ( скляні пляшки, недопалки, шприци, пластикові пляшки, стаканчики і пакети).
Довготривалі результати: збільшення тривалості життя і якості життя жителів віддаленного мікрорайона 12 квартал через оздоровлення і занепад пристрасті до шкідливих звичок, зміцнення родин, які займатимуться спортом у вихідні дні, долучення містян до європейських цінностей.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Зміна вартості розхідних матеріалів через економічну нестабільність, конкуренція.

Приклади (кейси схожих рішень)

1. Ролледром "Роло-Коло" (ТРЦ "Нагорний ринок)
2. Ролледром «BOMBASTIK» (ТРЦ "Приозерний")
3. Парк культури та відпочинку ім. Л. Глоби (там відносно рівний асфальт)
4. Спортивний майданчик на бульварі Слави (ж/м Перемога)
5.Спортивний майданчик на вул.Чичеріна (Чечелівський р-н)

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпро?

Так.
так

План заходів з реалізації проекту

1. Попередні роботи (вирівнювання, облаштування)
2. Ремонт та реставрація споруди (колишня сцена агітмайданчика) для будивлі спуска ролледрома.
3. Підведення освітлення.
4. Встановлення штучного, пліточного покриття, рівного асфальтового покриття для роледрому та спортмайданчику
5. Встановлення огорожі.
6. Втановлення тенісних столиків.
7. Монтаж обладнання.
8. Вивіз сміття.
9. Аналіз роботи, виправлення недоліків

Інформація про співфінансування

Інициатівні та небайдужі жителі мікрорайону с задоволенням нададуть допомогу у підготовці до реалізації проекту, прибиранні, фарбуванні, вивозу сміття. Є загально доступна сторінка у Фейсбуці https://www.facebook.com/groups/809361489219087/ за допомогою якої зможемо організувати допоміжні роботи.

Я, не є посадовою особою

Так.
так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради