SUP - спорт, відпочинок та розваги для дітей та дорослих Відхилений остаточно

Доданий
16.06.2020
Номер
515
Туризм

Створити умови для занять спортом та активним відпочинком для дорослих, молоді, учнів прилеглих шкіл (134, 142) на ж/м Ломівський, Кам'янський.
Пропонується створення й матеріальне забезпечення клубу водного спорту з застосуванням т.з. SUP-бордів (САП-дошок) та залучення населення - як дорослих так і підлітків - до активного відпочинку на акваторіі каналу та р. Дніпро протягом сезону.

Автор проєкту
Максим
Максим Марченко
Бюджет
196 932 грн
Розрахунок бюджету
Теги
спортивний майданчик, діти, школа, туризм
Район
Амур-Нижньодніпровський
Адреса
вул. Висоцького, 2А, Амур-Нижньодніпровський, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

У теперішній час на лівому березі міста недостатньо облаштованих секцій та місць для занять спортом, активного відпочинку. Прилеглий до мікрорайону канал, який був у 80-90-х р.р. улюбленим місцем відпочинку, зараз замулено та його потенціал не використовується на повну. Треба за мінімальний кошт долучити якомога більше молоді та дорослих до активного відпочинку, здорового способу життя.

Мета проєкту

Залучити на громадських засадах якомога більше дорослих та молоді до активного відпочинку на воді, САП-борди дозволяють всім долучитися до фізкультури - незалежно від віку чи рівня физичной підготовки - та тренувати всі групи м'язів але в той самий час уникнути травм чи перенавантажень.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Ще за радянських часів пропонувалося створення водно-спортивної станції, аквапарку в районі, але ані виделення коштів ані належних організаційних заходів не було вжито, реверсивна канатна дорога працювала лише на ентузіазмі та зараз знаходиться у занепаді.
Зараз великої популярності набув так званий паддл-бордінг, він дозволяє незалежно від физичного стану, навичок, регулярності занять дорослим та дітям проводити більше часу на свіжому повітрі влітку, зміцнювати імунітет та тренувати всі групи м'язів.
Водночас такий спорт є травматично-безпечним (за умов використання рятувальних жилетів та виконання ТБ) та дозволяє зберігати під час занять соціальну відстань що є важливим під час епідемії COVID-19.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Жителі прилеглих домів, учні старших класів загальноосвітніх шкіл №134, №142, підлітки та дорослі, зацікавлені жителі міста (загалом > 5000 осіб).
Безпосередньо до реалізаціі планується залучити як педагогічний склад шкіл так і ентузіастів водного туризму та спортсменів-любителів.

Ключові показники оцінки результату

Наявність матеріальної бази для проведення занять з SUP-бордінгу
Регулярні виходи на воду протягом весінньо-літнього сезону на протязі наступних років.
Охоплення учнів шкіл 134 та 142 та їх батьків
Пропаганда здорового способу життя
Співпраця з іншими спортивно-туристськими ГО міста.

Ризики у реалізації

Імпортні спорт. знаряддя, ціна яких залежить від курсу нац. валюти до USD, наявність у продажу необхідних комплектуючих, розташування обладнання у зимовий період.,

Інформація про співфінансування

немає

Чи є у вас конфлікт інтересів

немає

Ви посадова особа?

ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

так

Співавтори

немає

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради