Нові вікна - перший крок до енергозбереження Брав участь

Доданий
20.07.2017
Номер
112
Енергозбереження

Проект спрямований на підвищення енергозбереження та створення комфортних умов – поліпшення мікроклімату під`їздів будинку.
З моменту введення будинку в експлуатацію ніхто не піклувався про заходи, щодо енергозбереження та енергоефективності - старі дерев’яні вікна не виконують функції зберігання тепла і як результат ми маємо колосальну втрату тепла, холод і вологу в під`їздах та протяги.

Автор проєкту
Бюджет
139 732 грн
Розрахунок бюджету
Район
Соборний

Опис

Мета проекту

Мета проекту - підвищення енергозбереження, покращення мікроклімату та створення комфортних температурних умов для мешканців в під’їздах будинку.

Проблема

Час та умови утримання вичерпали ресурс функціонування та експлуатаційні властивості конструктивних елементів житлового будинку - дерев`яних вікон під`їздів, результатом чого є холодні, вологі під`їзди з температурою повітря у зимовий період близько 10 градусів та відчутні для мешканців протяги.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

План заходів з реалізації проекту включатиме в себе:
1. Демонтаж старих вікон;
2. Придбання та встановлення енергозберігаючих вікон у місцях загального користування (приліфтових майданчиках кожного поверху) з додатковими елементами;

Результатом реалізації проетку стане покращення енергоефективності та поліпшення мікроклімату під`їздів будинку: збереження тепла та зменшення вологості в осінньо-зимовий період, утримання прохолоди в літній період - маленький крок на зустріч ефективному енергозбереженню будинку в цілому.

Для кого цей проект

Результати реалізації проекту (відсутність протягів, збалансована температура повітря в під`їздах, провітрювання приміщень завдяки функціональності вікон, збереження вкрай дорогого і необхідного тепла в осінньо-зимовий період) відчує кожен без виключення та обмежень житель будинку, його гості та інші відвідувачі – від маленьких дітей, організм яких є чутливим до протягів та низьких температур до людей похилого віку, які також потребують комфортних умов проживання.

Ключові показники оцінки результату проекту

Економічний показник: встановлення нових сучасних вікон призведе до зменшення витрат на оплату тепла, адже статистичні цифри підтверджують, що зменшити тепловтрати будинку до 47% можливо шляхом встановлення енергоефективних вікон;
Соціальний показник: покращення мікроклімату та створення комфортних температурних умов для мешканців в під’їздах будинку.