Dnipro Mini Maker Faire 2018 Відхилений

Доданий
23.07.2017
Номер
225
Освіта

Проведення у м. Дніпро єдиного унікального фестивалю-ярмарки технологій, винахідливості та креативності, свята руху «Мейкерів», який сьогодні проходить в усьому світі, а в США набув масштабу національного тренду. Фестиваль стане продовженням популяризації глобальної течії мейкер-культури в Україні. У Дніпрі даний захід пройде вперше.

Автор проєкту
Серафима
Серафима Луценко
Бюджет
199 999 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Співавтори

Луценко Олександр Олександрович

Мета проекту

Об’єднати локальних мейкерів, винахідників, митців, бізнесменів, освітян та журналістів, батьків та дітей, які зацікавлені у сталому розвитку стартапів та ініціативних платформ у соціально-культурному спектрі. Фестиваль стане неформальною презентацією стратегічного рівня креативного розвитку міста, як це відбувається в усіх куточках світу.

Проблема

Сьогодні мейкерство займає лідируючу позицію у всіх ланках соціального розвитку людства. Але майже всі процеси відбуваються у маленьких майстернях, підвалах, навіть у приватних квартирах, так як більшість мейкерів не мають можливості яскраво представити свої продукти на огляд. Найчастіше заняття мейкера-це скоріше його хобі, а вже потім матеріальна складова. Тому наша задача: допомогти мейкеру презентувати себе так, щоб його продукт зацікавив покупця, чи навіть інвестора.
Фестиваль стане продовженням популяризації глобальної течії мейкер-культури в Україні, головна мета якого - промоція українського мейкерства.
Фестиваль мейкерів є дуже важливим, бо об’єднуює таланти у різних галузях, а також дає змогу дітям побачити різноманіття того, чим можна займатися, та що можно створювати своїми руками.
Захід об’єднає інженерів, художників, пекарів і усіх креативних людей, які власними руками творять цікаве й корисне (від глечика до робота).

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

В першому Dnipro Mini Maker Fairе приймуть участь понад 50 проектів, котрі отримують унікальну можливість гуртом презентувати свої доробки — від ідей мобільних додатків до інноваційних моделей робототехніки. Ми готові зайнятися проведенням від нуля до широкомасштабного свята «Мейкерів», щоб визвати інтерес до науково-технічного напрямку дніпровців, щоб відкрити нові імена відомих техніків і науковців-дослідників, щоб “Dnipro Mini Maker Fair 2018” став більше ніж фестивалем, деяким рухом, що дозволить доторкнутися до новітніх технологій. Наразі в Україні є тільки 3 аналогічні рухи в Одесі, Києві, Львові, що робить ініціативу важливою саме для м. Дніпро.
Мейкери м. Дніпра та інших міст країни, майстри, інженери, винахідники та мрійники поділяться тим, що створюють! Згідно стандартів Maker Fair — світового руху мейкерів — захід планується у форматі Show&Tell , тобто “Покажи і розкажи

Для кого цей проект

Фестиваль стане платформою для тих, хто цікавиться візуальними, технологічними та інтелектуальними новинками сучасності. Тут буде цікаво як прихильникам інтерактиву, так і монотонного споглядання. І що важливо, кожен матиме змогу навчитись оригінальним лайфхакам як у практичних ремеслах, так і в оперуванні інформацією. Цільовою аудиторією Dnipro Mini Maker Faire стануть безпосередньо мейкери та стартапери, дніпровці, студенти, дошколята, школярі, викладачі ВУЗів, працівники ІТ сфери, науковці, представники бізнес-компаній та медіа спільнота м. Дніпро.

Ключові показники оцінки результату проекту

Задум проекту полягає в презентації свіжих ініціатив локальних виробників та креативності міста Дніпра в цілому. Як показую практика, проведення подібних заходів позитивно впливає на внутрішній світ мейкера, змінює його відношення до певних процесів. Багато з участників після фестивалю об'єднуються групами, що дає смогу прискорити процес реалізації їх продукту. Дехто уже на фестивалі знаходить зацікавлених інвесторів у його продукті.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Інфляція що може привести до подорожчання, різке підвищення цін, курс грн.

Приклади (кейси схожих рішень)

http://kyiv.makerfaire.com/
https://www.facebook.com/LvivMiniMakerFaire/
7 прикладів коворкінгів для батьків з дітьми https://rb.ru/list/7-kids-cowork/

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ