Добробут навколо будинку 172 на вулиці Робоча Реалізований

Доданий
20.06.2017
Номер
4
Благоустрій та інфраструктура

Асфальтування внутрішньо квартальних доріг та обладнання огорожі двору. Зараз пішохідна зона після дощу перетворюється в смугу перешкод для мешканців, гостей та громадян, що проходять вздовж будинку. Реалізація цього проекту допоможе подальшому розвитку інфраструктури, та відчувати захист і добробут мешканців.

Автор проєкту
Олександр
Олександр Циб
Бюджет
199 600 грн
Розрахунок бюджету
Район
Чечелівський
Адреса
вулиця Робоча, 172, Чечелівський район, Дніпро́

Опис

Співавтори

Гальчун Ольга Николаевна

Мета проекту

Створення комфортних та безпечних умов проживання мешканців будинку, шляхом облаштування огорожі двору та асфальтування доріг у дворі будинку.

Проблема

Внутрішньо квартальні дороги будинку 172 зруйновані, калюжі після сильного дощу на всю ширину проходу. В деяких місцях дуже глибоко вимило дорогу, що створює особливу небезпеку для людей з обмеженими можливостями та найменших мешканців будинку. Латання ям зрізаним асфальтом під час заміни дорожнього покриття по вулиці Робоча у 2015 році не призвело до бажаного результату, тому що латки не протрималися навіть півроку.
На не обладнаної ділянці біля дому, стоїть багато контейнерів ( зараз 7 шт.) для збору твердих побутових відходів. Поруч із ними регулярно утворюється стихійне звалище негабаритного сміття. В той час, коли ТДВ «Дніпрокомунтранс» не встигає вивозити сміття з контейнерів, тверді побутові відходи розповсюджуються на велику площу, що призводить до проявлення алергічних реакцій у дітей, загальної антисанітарії навколо.
Через зруйновані приямки до підвалів дому потрапляє волога. Це, а також відсутність природної вентиляції підвалу руйнує фундамент будинку.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Наявність нового асфальтного покриття переведе на новий рівень якості життя людей з обмеженими можливостями, батьків з малечею на колясках, водіїв та звичайних перехожих і мешканців. Потрібно передбачити стік дощової води, зробити відповідній ухил, тощо .
Необхідно збудувати огорожу двору та висадити хвойні дерев на тому місці де зараз утворилось стихійне звалище. Це зупине розповсюдження антисанітарії, захистить двір від правопорушників, злодійства, розпивання спиртних напоїв у дворі дому (ст. 178), тощо.
В залежності від висоти підвальних (цокольних) вікон над землею, стіни приямків потрібно відновити, а також встановити кришку з металочерепиці на металевий каркас. Обов’язково необхідно забезпечити непримусове вентилювання підвалу у разі замуровування приямку. Ці роботи необхідні для запобігання руйнування фундаменту дому, появи плісняви в квартирах, що несе невиправну шкоду здоров’ю мешканців.

Для кого цей проект

В реалізації цього проекту зацікавлені мешканці будинку і найближчих дворів, а також відвідувачі та гості. Батьки з дітьми різного віку приходять на наш дитячій майданчик. Для інвалідів, які сьогодні не мають можливості бачити життя міста, людей похилого віку.

Ключові показники оцінки результату проекту

Підвищення безпеки мешканців, зменшення забруднення території. Радість мешканців будинку та всіх, хто його споглядатиме.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Немає

Приклади (кейси схожих рішень)

https://adm.dniprorada.gov.ua/projects/show/archive/987/28
https://adm.dniprorada.gov.ua/projects/show/archive/991/28

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ