Нове життя cторічному парку на ж/м Ігрень Неможливо реалізувати

Доданий
18.07.2017
Номер
76
Спорт

Створення та доповнення спортивно-паркової зони включає в себе встановлення лавок на стадіоні, встановлення огорожі між стадіоном та річкою, оновлення освітлення, озеленення парку, обладнання комплексного майданчика для спортивних ігор, доповнення дитячого майданчика, встановлення лавок на алеї парку та інформаційно-рекламного щита.

Автор проєкту
Бюджет
958 495 грн
Розрахунок бюджету
Район
Самарський
Адреса
Самарський район, Дніпро́

Опис

Співавтори

Яна Борисівна Бутиріна, Ольга Михайлівна Гриценко, Карен Сейранович Агаджаян.

Мета проекту

Метою проекту є залучення населення до здорового способу життя, підвищення зацікавленості спортом, створення єдиного універсального, безпечного та корисного місця відпочинку для всіх не залежно від віку, статусу та роду занять, створення можливості безкоштовно займатися спортом, об’єднання всіх мешканців єдиною ідеєю здорового, сімейного проводження часу. Це можливо за допомогою обладнання сучасної спортивно-паркової зони на житловому масиві Ігрень.

Проблема

На ж/м Ігрень та Одинківка більше ніж 15000 населення, але немає жодного обладнаного спортивного комплексу, хоча є природно закладене місце для стадіону, на якому тренуються футбольні команди. Будь-яка фізична активність на масиві пов'язана з низкою проблем.
Через відсутність огорожі стадіону з річкою м'яч часто потрапляє до води. Якщо не встановити огорожу заняття спортом на стадіоні будуть небезпечні.
З усього обладнання для глядачів є тільки 2 дерев'яні лавочки.
Всі бажаючі займатися волейболом, баскетболом, тенісом не мають оснащеного майданчику з відповідним покриттям. Тому ці тренування неможливі зараз.
На дитячому майданчику не вистачає більш сучасних ігрових зон для дітей 9-14 років.
Паркові алеї не оснащені пандусами для людей з особливими потребами.
У парку наявні проблеми з освітленням на існуючих електроопорах, озелененням та вуличними лавками.
У парку немає жодного інформаційного стенду про історію, карти парку та місця для реклами майбутніх подій.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Пропонується створити спортивно-паркову зону, яка буде включати в себе наявний стадіон, що буде оснащений освітленням та лавками.
Для безпечності проведення тренувань та змагань на стадіоні пропонується встановити огорожу між стадіоном та річкою Маячка.
Аби розвивати різні види спорту пропонується встановити комплексний майданчик для гри в баскетбол, волейбол, теніс, гандбол.
Пропонується доповнити дитячий майданчик розвиваючим тренажером для дітей від 9-ти років – канатною пірамідою.
У парку будуть встановлені пандуси.
Для відпочинку відвідувачів треба встановити лавки вздовж алеї.
Встановити інформаційний щит з рекламою про майбутні заходи в «Шкільному парку».
Громада ж/м Ігрень та Одинківка планує зробити самостійно оновлення освітлення, встановлення пандусів, організацію місць для вболівальників з особливими фізичними потребами та озеленення паркової зони, як свій вклад у реалізацію проекту шляхом залучення коштів з інших джерел.

Для кого цей проект

Унікальністю цього проекту є те, що його результатами зможуть користуватися абсолютно всі мешканці масиву. Оскільки проект включає в себе комплекс заходів по оснащенню різних зон парку, він буде задовольняти потреби всіх вікових категорій, людей різного статусу та роду зайнятості. Таким чином для дітей буде оновлено дитячий майданчик, для молоді, людей середнього та старшого віку будуть створені умови для заняття спортом. Для всіх вболівальників будуть оснащені трибуни, в тому числі і спеціальні для людей з особливими потребами.

Ключові показники оцінки результату проекту

Ключовим показником в успішності реалізації проекту стане підвищення рівня залучення населення до здорового способу життя, зацікавленості спортом, орієнтація дітей та молоді на здоровий та корисний відпочинок, саморозвиток, об’єднання всіх мешканців єдиною ідеєю сімейного проведення часу, розвиток на житловому масиві різних видів спорту, створення команд та організація спортивних свят на масиві у вигляді матчів, турнірів.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Коливання курсу валют (в бюджеті проекту закладено 10% на непередбачувані витрати)

Приклади (кейси схожих рішень)

Аналогічного спортивно-паркового комплексу на даний момент не існує. Наявні приклади встановлення окремих складових цього проекту у нашому місті.
Встановлений комплексний спортивний майданчик у парку імені Глоби.
Встановлення дитячого тренажеру канатна піраміда на дитячому майданчику у сквері Героїв.
Встановлення лавок у парках, та набережній міста.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ