Комфортні умови для занять хортингом на Набережній Перемоги, 138 Брав участь

Доданий
19.07.2017
Номер
96
Енергозбереження

Хортинг - вид спортивних єдиноборств, назва якого походить від назви відомого у світі острова Хортиця. Хортинг створений в Україні і з 2017 року визнаний національним видом спорту.
Цей проект передбачає заміну фізично зношених дерев'яних вікон та дверей у спортивному залі для занять хортингом енергозберігаючими металопластиковими вікнами та дверми.

Автор проєкту
Ольга
Ольга Овсюкова
Бюджет
159 419 грн
Розрахунок бюджету
Район
Соборний

Опис

Мета проекту

Проект має на меті:
• енергозбереження для створення комфортних умов тренувального процесу у приміщенні спортивного залу;
• зменшення витрат бюджетних коштів на оплату енергоресурсів.

Проблема

У приміщенні спортивного залу по вул. Набережна Перемоги, 138 тренується понад 60 дітей віком від 6 до 14 років, а також проходять заняття з фізичної культури молодших класів НВК №111.
У цьому спортивному залі дерев'яні вікна та двері були встановлені ще під час будівництва і більш ніж за 40 років експлуатації стали непридатними для подальшого використання. Вони розсохлися, стулки провисли, втратили свою геометрію, елементи коробок почали викривлятися, що призвело до заклинювання стулок. У самих вікнах та місцях примикання їх до зовнішніх стін з'явилися щілини. Всі ці дефекти сприяють активному відтоку тепла з приміщення залу, унеможливили відкривання вікон для провітрювання. Враховуючи, що фізично зношені вікна займають близько 50% площі зовнішніх стін коридорів втрати тепла через них в особливо холодні періоди сягають до 70 відсотків, що призводить до значних витрат бюджетних коштів на оплату енергоресурсів для підтримання температурного режиму відповідно до санітарних норм.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для успішного вирішення проблеми пропонується замінити старі дерев'яні вікна та двері новими енергозберігаючими металопластиковими вікнами та дверми. При цьому віконні та дверні блоки мають відповідати діючим державним нормам та стандартам і мати значення опору теплопередачі вище від мінімально допустимого значення для нашої кліматичної зони (0,75 м2К/Вт).
Це дозволить знизити втрати тепла на 65-70 відсотків у холодні періоди року, зменшити нагрівання приміщень літом, покращити естетичний вигляд будівлі, створити затишні та комфортні умови для тренування дітей.

Для кого цей проект

Для майбутніх чемпіонів та громадян, гідних честі й слави Української Держави.

Ключові показники оцінки результату проекту

Успішна реалізація проекту дозволить:
• зекономити бюджетні кошти, що витрачаються на придбання енергоресурсів для підтримання належного температурного режиму у приміщенні спортивного залу;
• створити дітям комфортні умови для занять спортом.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Основними ризиками, що можуть завадити успішній реалізації проекту є:
• різке падіння курсу гривні;
• підвищення цін на вікна та двері виробниками.